Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2014 05:48 - Поскъпването на тока - хубавата страна
Автор: originalna Категория: Други   
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.11.2014 20:31


 Всичко си има две страни - за баланс. Поскъпването на електричеството също си има и лоша, и добра страна. Лошата е ясна на всички потребители. Няма да се спирам на нея. Интересна ми е хубавата част. Тя е истинско предизвикателство - да я видиш е като да видиш обратната страна на луната. 
Хората, които успяват да прозрат скритите позитиви на енергийния натиск и да ги изпозват, стават все повече и повече. За да се убедите в това е достатъчно да вдигнете глава. Направите ли го, ще забележите, че все повече къщи имат на покривите си слънчеви бойлери и дори фотоволтови панели. Лесно е да си представим как един ден всяко българско домакинство има слънчев покрив и самозадоволява нуждите си от топла вода и  електричество. И тук идва ред на най-хубавата част - въпросът:
"" На кого тогава ще продават скъпия си ток "" играчите "" от енергийния сектор? ""
Тези, иначе далновидни люде, са слепи за факта, че безогледното увеличение на цената на електричеството мотивира хората да се стремят към енергийна независимост. А днес, в 21 век, тя е напълно постижима. Новите технологии промениха правилата на играта. Електричеството вече не е дифицитна стока. Напротив - предлагането надвишава търсенето. В България вече се произвежда повече електроенергия отколкото се потребява и изнася, много повече. А електричеството е стока, която няма как да складираш - или я продаваш, или я губиш.
Цените на слънчевите системи стават все по-достъпни. / Подобно на мобилните телефони, които отначало малцина можеха да си позволят. / Ето защо, паралелно с цената на тока расте и  броят на българите, които се решават на тази инвестиция. Купуването на слънчев бойлер или фотоволтова батерия се изплаща бързо. Колкото е по-нов моделът, толкова по-бързо Ви връща парите. А продавачите на електроенергия, ако искат да ви задържат като клиент, ще трябва да увеличат нуждите Ви, да Ви накарат да искате още и още, и още... Както го правят мобилните оператори. Те ни предлагат все повече безплатни минути и ето, че ние говорим по телефоните си за било и небило, при това дълго.
Ако цената на тока падне, хората ще започнат да потребяват повече електроенергия и сметките им ще останат същите. Колкото по-дълга е чергата, толкова повече си протягаш краката. Всеки обича топлината и уюта. А с хубавото се свиква лесно. 
Спирам дотук, за да не стане хубавото много хубаво. Доброто е в мярката, в баланса.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: originalna
Категория: Други
Прочетен: 77750
Постинги: 35
Коментари: 4
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031