Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 15:46 - Силата на музиката
Автор: panicersclub Категория: Други   
Прочетен: 1301 Коментари: 0 Гласове:
1



imageТайната на музиката е, че тя започва там, където думите свършват.

Музиката върши чудеса с нас хората! Използвайте нейната сила и вие!

Тя влияе пряко върху нашите емоции. Тя може да ни разплаче, да ни успокои, да ни нахъса, за да се справим. Музиката може да ни накара да се усмихнем. Тя ни пренася в други светове и с нея можем да бъдем такива, каквито бихме желали. Когато не мога да се отърся от някоя неприятна, натрапчива мисъл – музиката идва на помощ!

 

„…Когато се наложи за пръв път да пътувам със самолет - освен цялата подготовка, която обикновено извършвах преди събития - „огромни изпитания”J - записах и няколко песни, които винаги ме зареждат с много енергия. Песни със страхотен ритъм, които чуеш ли, започваш да тананикаш, да тактуваш… Иска ти се да станеш и да танцуваш на момента, без значение къде си. Усилвах плейъра до край. До такава степен, че сякаш се изолирах напълно от света и чувах единствено ритъма на музиката, и този на сърцето си. Така успявах да избегна чувството на страх и да го заменя с приятното усещане, което музиката ми носеше. Не допусках да ме налегнат „лошите” мисли. Не можех да контролирам самолета или пък непознатите хора в него, но можех да държа своето настроение под контрол…” – от „Другото лице на паниката”

 

„Музиката е езикът на емоциите." Имануел Кант

 

Избирайки музиката, която слушаме, ние избираме информацията, която вкарваме в собственото си подсъзнание. Музикотерапията позволява на всички ни да се развиваме, възпитаваме, да се справяме в живота, да се вслушаме и разберем сами себе си.image

Препоръчителен списък с произведения от класическата музика за регулация на психоемоционалното състояние:

  • За намаляване на чувството за тревожност, неувереност, плахост: Шопен – „Мазурки”, Й. Щраус – Валсове
  • За общо успокоение: Бетовен – Симфония № 6 ч. 2, Брамс – „Приспивна песен”, Шуберт – „Аве Мария”
  • При главоболие, свързано с емоционално напрежение: Моцарт – операта „Дон Жуан”, Лист – „Унгарска рапсодия”, Хачатурян – Сюита „Маскарад”
  • За повишаване на концентрацията, вниманието, съсредоточаване: Чайковски – клавирен цикъл „Годишните времена”, Дебюси – „Лунна светлина”, Менделсон – Симфония № 5.

Източник: www.panicersclub.com




Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panicersclub
Категория: Лични дневници
Прочетен: 235492
Постинги: 41
Коментари: 117
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930